DIEPENVEEN – Sinds vorige week is er een Dorcas kledingdepot voor Deventer en omgeving in Diepenveen. Het depot is te vinden aan de Bouwhuisweg 4. Dorcas is een internationale hulporganisatie die zich inzet voor mensen in nood in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Met de kledinginzameling worden inkomsten gerealiseerd voor de projecten in deze landen. 

Wat wordt ingezameld?

Bij het Dorcas kledinginzameldepot kunt u uw (gebruikte) kleding en schoenen brengen. Het is belangrijk dat de materialen nog in goede staat zijn en verpakt zijn in (stevige) plastic zakken. Ook schoenen zijn dus heel welkom, bij voorkeur per paar verpakt. Daarnaast wordt bedlinnen ingezameld (geen kussens), keukenlinnen en zijn handwerkmaterialen welkom. 

Wat gebeurt er met de kleding?

Een deel van de kleding wordt verkocht via de Dorcas Winkels in Nederland. Inmiddels zijn er bijna 50 van deze kringloopwinkels in Nederland gevestigd. Het andere deel van de kleding gaat naar zorgvuldig geselecteerde opkopers. Met de opbrengsten worden projecten gesteund voor blijvende verandering in het leven van mensen in nood.

Over Dorcas

Dorcas (www.dorcas.nl) is een christelijke internationale organisatie voor noodhulp en internationale samenwerking. Dorcas investeert in duurzame verandering in het leven van mensen in nood. Bij armoede, uitsluiting en onrecht creëert Dorcas mogelijkheden om hen tot bloei te brengen. 

Het Dorcas kledinginzameldepot is geopend op maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot 21.00 uur, Bouwhuisweg 4 in Diepenveen. Voor meer informatie kunt u mailen naar JohanOost@Solcon.nl.

Vorig artikelTijhuis Audiovisuele Producties: uw partner in audio- en beeldtechniek
Volgend artikelOpen boerderijdag Mariahoeve Oxe op Hemelvaartsdag