DEVENTER – In de nieuwbouwwijk Steenbrugge in Deventer zijn op donderdag 13 juni 29 nieuwe, sociale grondgebonden koopwoningen in verkoop gegaan met een verkoopprijs van €250.000 vrij op naam. Door enkele voorwaarden wordt gewaarborgd dat alleen starters op de woningmarkt in aanmerking komen voor de nieuwe woningen. 

Alle sociale koopwoningen zijn grondgebonden woningen met twee woonlagen, woonkamer met open keuken, twee slaapkamers en een tuin. De woningen zijn te koop voor €250.000 vrij op naam en komen in de buurt Wonen aan de weide in de nieuwbouwwijk Steenbrugge. ”Met de woningen die we hier ontwikkelingen en bouwen bieden we starters een eerlijke kans om mee te doen op de woningmarkt en tegelijkertijd maken we het voor hen mogelijk om in een duurzaam huis met een tuin te wonen op een prachtige, groene plek,” vertelt Michiel Schaafsma, buurtontwikkelaar bij Van Wijnen. 

Eerlijke kans voor starters

Alleen starters kunnen in aanmerking komen voor de sociale koopwoningen in Steenbrugge doordat de inschrijvers voor de woningen moeten voldoen aan enkele voorwaarden. Als eerst moeten ze starters zijn op de koopmarkt en momenteel een woning huren of niet over zelfstandige woonruimte beschikken. Daarnaast geldt er een inkomensgrens van maximaal €60.000 bruto in het jaar 2022. Om de toewijzing op een eerlijke manier te laten verlopen, vindt er een notariële loting plaats. 

Industrieel geproduceerde woningen

De 29 woningen zijn industrieel geproduceerde woningen van Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen. Als kant-en-klare elementen komen de woningen uit de woningfabriek in Heerenveen en worden op de bouwplaats in elkaar gezet. Op deze manier zijn ze betaalbaar en van bewezen kwaliteit.   

Gevarieerd woningaanbod 

Naast deze 29 sociale koopwoningen bouwt Van Wijnen dit jaar in Steenbrugge ook 45 eengezinswoningen voor particuliere kopers en 160 sociale huurwoningen voor Woonbedrijf Ieder1. Hiermee wordt Steenbrugge een gevarieerde woonplek voor diverse doelgroepen. ”We kijken als gemeente niet alleen naar betaalbaarheid op korte termijn, maar ook naar de toekomstbestendigheid van de wijk: een goede mix van betaalbare koop, sociale huur, middeldure huur en vrije sector is belangrijk,” vertelt Willemien Berkers, projectleider bij de gemeente Deventer.

Vorig artikelHoe weet ik in welke crypto ik moet beleggen?
Volgend artikelPasjes voor bedienen verkeerspaal Houtmarkt vervallen per 1 juli