DEVENTER – Bijna een kwart van de mensen in Overijssel blijkt wel eens geconfronteerd te zijn met drugsproductie of dumping van drugsafval in zijn omgeving. Dat blijkt uit een peiling onder 1.850 Overijsselaars. De peiling is de opmaat voor een nieuwe campagne van Meld Misdaad Anoniem. 

Drugscriminaliteit heeft impact op de leefomgeving en natuur. Dat blijkt dan ook een belangrijke motivatie om een bijdrage te leveren aan de aanpak van criminaliteit. Zo vindt ruim twee derde van de respondenten (68%) dat door drugscriminaliteit te veel schade wordt aangericht aan het milieu en 53% dat de kosten voor de overheid of een bedrijf te hoog oplopen. Ruim 600 respondenten zijn werkzaam in het buitengebied, bijvoorbeeld in de landbouw, bosbouw, bij de overheid of in de gezondheidszorg. Een veel gehoorde reactie was daarom dat drugscriminaliteit kan leiden tot onveilige werksituaties (50%) of dat pandverhuurders niet onterecht in de problemen mogen komen (48%). 

Oproep burgemeester

Burgemeester Ron König doet daarom een dringende oproep: “We kunnen alleen samen een vuist maken in de strijd tegen deze vormen van criminaliteit. En daar hebben we onze inwoners, ondernemers en instellingen voor nodig die dagelijks zien wat er in hun omgeving gebeurt. Wegkijken is de ogen sluiten voor zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.”

Vorig artikelInformatie kaartverkoop Go Ahead Eagles – SK Brann
Volgend artikelDeventer niet klaar voor een vuurwerkafsteekverbod