DEVENTER – MIMIK pakt dit jaar weer groter uit met poëziefestival DichterBij. Op zaterdag 29 juni 2024 wordt de derde editie gehouden. Dit jaar is het programma nog diverser en uitgebreider met performances op het festivalterras en in de theaterzaal, een filmprogramma, de wisseling van de stadsdichter, poëziekaraoke en muziek! Bijna het hele festival is gratis.

Tussen 12.00 en 23.00 uur is er doorlopend van alles te horen, zien en beleven. Alleen voor de twee programma’s in de theaterzaal om 14.00 uur en 17.00 uur moet een kaartje gekocht worden van € 12,50, de rest is gratis.

Meer dan 20 verschillende dichters

De line-up bestaat dit jaar uit jong en gevestigd talent, bekende en minder bekende namen en prijswinnende dichters, uit Deventer en ver daarbuiten. Zoals dit jaar Ingmar Heytze, Idwer de la Parra en Simone Atangana Bekono. Meer dan 20 woordkunstenaars komen naar het poëziefestival DichterBij bij MIMIK. Presentatie is in handen van Splinter Chabot, Brahma T. Ramsodit, Laurens van de Linde en Suehaylee Vergouwen.

Wisseling stadsdichter

Het festival opent om 12.00 uur met de wisseling van de stadsdichter. Het is voor het eerst dat de nieuwe stadsdichter bekend wordt gemaakt op poëziefestival DichterBij. De huidige Deventer Dichter Alied van der Meer draagt een laatste keer voor waarbij ze haar nieuwe bundel presenteert. Vervolgens zal wethouder Ilse Duursma (Cultuur) de nieuwe stadsdichter bekend maken.

Poëziefilms of cinepoems

Het is een nieuw genre in Nederland: de poëziefilm of cinepoem. Niet voor niks wint dit genre snel terrein en is uiteraard te zien bij DichterBij met maar liefst 25 gratis films (lengtes tussen de 2 en 10 minuten). ’s Middags en ’s avonds worden ze doorlopend vertoond.

Festivalterras met muziek en koptelefoons

Het terras van MIMIK wordt omgetoverd tot festivalterras. De hele dag is er van alles te beleven rondom poëzie. Zo zijn er voordrachten van nieuwe dichters onder andere uit het talententraject van productiehuis Wintertuin uit Nijmegen. En de interesse voor de Nederlandse taal komt bij de band De Baron tot uiting in een muzikaal feest (aanvang 15.45 uur). Tussendoor is er een dj.

Poëziefestival DichterBij is de start van een zomer vol literatuur in Deventer. Het is de opmaat naar de Deventer Boekenmarkt en het Deventer Woordwaarde Festival. Start je zomer dus bij MIMIK op zaterdag 29 juni aanstaande! Meer informatie, de line-up en tickets vind je op www.mimik.nl/dichterbij.

Vorig artikelConceptprogramma eredivisieseizoen 2024/2025 bekend
Volgend artikelValsemuntersketel terug aan De Waag