DEVENTER – De Handelskade is donderdag 27 juni van 9.00 tot 16.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook de wegdelen van de Leeuwenbrug en de Brinkgreverweg die aansluiten op de Handelskade zijn dan afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. 

Dringend advies: kom met bus of fiets

Deze afsluiting gaat onvermijdelijk leiden tot ernstige verkeersoverlast. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, is het dringende advies om die dag naar en rond het centrum van Deventer zoveel mogelijk met de bus of de trein te reizen, of op de fiets of scooter, of te voet. 

Start bouw Kop Handelskade

De afsluiting van de Handelskade hangt samen met de start van de bouw van het complex Kop Handelskade. Tijdens de afsluiting worden de omleidingsroutes ingericht voor fietsers en voetgangers. Dankzij die omleidingsroutes kan het verkeer veilig de Handelskade blijven gebruiken tijdens de bouw, de komende twee jaar. 

De bouw van de Kop Handelskade, met daarin koop- en huurappartementen, studentenwoningen, kantoren en horeca, start half juli. De bouwfase duurt tot april 2026.

Tauw en P+R bereikbaar vanaf oostzijde 

Tijdens de inrichtingswerkzaamheden van de omleidingsroutes, donderdag tussen 9.00 en 16.00 uur, is de Handelskade afgesloten voor het doorgaand autoverkeer. Ingenieursbureau Tauw en de P+R Handelskade blijven bereikbaar vanaf de oostelijke kant van de Handelskade. 

Vorig artikelWees welkom bij Gluren bij de Buren Spikvoorde
Volgend artikelGert van Vreden stopt: ‘Oké, dit was het, het is goed’