DEVENTER – De provincie Overijssel sluit de kruising van de N344 bij Bathmen voor een week volledig af. Dit om het kruispunt veiliger te maken voor de verkeersdeelnemers. De werkzaamheden starten op 23 juni en de Holterweg tussen Colmschate en Oude Molen is vanaf 1 juli weer geopend voor al het verkeer.

De kruising Spitdijk staat al jaren bekend als gevaarlijk. Met name de fietsers hebben moeite met het oversteken van de provinciale weg. Na de werkzaamheden hebben de tweewielers meer ruimte in het midden van de weg, wat het oversteken veiliger moet gaan maken.

N344 week afgesloten
De werkzaamheden bij de oversteekplaats van de Holterweg (N344) bij Holten nemen een week in beslag waardoor de weg tussen Colmschate en Oude Molen volledig is afgesloten. In die week maakt men de kruising van die provinciale weg met de Spitdijk, tussen Bathmen en Colmschate, veiliger door de opstelplaats voor fietsers te vergroten.

Opstelplaats vergroten
Midden op de weg is er nu plek voor een tweewieler, die ruimte zal worden vergroot. waardoor een fietser eenvoudiger in twee stappen over kan steken. Al zal de ANWB paal worden verplaatst naar de overzijde van het kruispunt waardoor het zicht aanmerkelijk verbeterd zal worden.

Ook zal de afslag vanaf de Rijksweg anders worden ingericht. Deze zal verder van de oversteek plaats worden gesitueerd en daarnaast zal deze bocht naar de Spitdijk krapper worden gemaakt.

Omleiding
Ter plekke zal een omleiding worden ingesteld, het advies voor reizigers van en naar Bathmen en Holten vanuit Deventer is gebruik te maken van de snelweg A1. Ook vice versa mogen auto’s, motoren, vrachtwagens en agrarische voertuigen is gedurende de week niet gebruik maken van dit traject.

Vorig artikelWoningen voor mensen met zorgbehoefte op de Brink
Volgend artikelOfficiële onthulling vergroening in de binnenstad