DEVENTER – Het verbeteren van de uitstraling en de verblijfskwaliteit van de openbare ruimte is een belangrijke doelstelling van Stichting Deventer Binnenstadmanagement(SDBM). Vergroening van de binnenstad levert daar een belangrijke bijdrage aan.
Afgelopen vrijdag hebben wij hierin de eerste stap gezet. In de Broederenstraat tegenover de Broederenkerk is een groot groenobject geplaatst door Ten Kate. Wethouder Jaimi van Essen heeft symbolisch de laatste plantjes gepoot. In de afgelopen maanden hebben de ondernemers uit de omgeving meegedacht over de vorm en de beplanting en is deze afgestemd met de gemeente.

Dit is de eerste stap, in de komende 1,5 jaar willen wij door de gehele binnenstad aan de slag met vergroening. Ondernemers en vastgoedeigenaren gaan hier samen fors in investeren.
Vanuit SDBM willen wij ook de het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad verzoeken extra te gaan investeren in het vergroenen van onze binnenstad. Het gemeenteraadslid Marcel Evers (CDA) heeft reeds aangegeven zich hiervoor te willen gaan inzetten.

Vorig artikelKruising N344 bij Bathmen week lang volledig afgesloten
Volgend artikelNieuw boek over de monumentale panden van NV Bergkwartier in Deventer