DEVENTER – Deze maand zal Herman Starink van Stichting Niet Te Kraken de maandelijkse lezing van de Sociëteit der Bergenvaarders verzorgen. Het onderwerp van deze maand is “Nieuwe Bergenvaarders”. Een mooie titel die alles te maken heeft met onze plaatselijke voetbalclub.

Dit jaar heeft Go Ahead Eagles zich namelijk opnieuw geplaatst voor Europees voetbal. En daarmee kunnen onze voetbalhelden oprecht Bergenvaarders worden genoemd: de tegenstander is namelijk SK Brann uit het Noorse Bergen.

Go Ahead Eagles zelf is de laatste jaren ook een stevige Scandinavische koers ingeslagen. Zo staat er in Deventer op dit moment een heus kwintet aan Scandinavische spelers onder contract, met Jakob Breum, Oliver en Victor Edvardsen, Søren Tengstedt en Willum Willumsson. Je zou bijna gaan denken dat SK Brann als Europese tegenstander niet alleen historisch verantwoord is, maar ook nog eens onvermijdelijk of zelfs voorbestemd was.

Maar wat was de voorgeschiedenis van Go Ahead Eagles op het Europese voetbaltoneel ook alweer? Het was toch zeker wel een geschiedenis vol mooie verhalen en anekdotes! Zoals altijd, is er ruim tijd om uw vragen aan onze spreker te stellen. U bent op 8 juli vanaf 17.30 uur van harte welkom in De Lindeboom aan de Lindeboomsweg 1a te Schalkhaar.

Programma

  • 18.00 – Diner (voor eigen rekening)
  • 19.00 – Koffie / inloop (aangeboden door de Bergenvaarders)
  • 19.30 – Welkomstwoord door onze President
  • 19.40 – Lezing door Dr. Clemens Hogenstijn
  • 20.30 – Netwerkborrel.

Overigens willen wij u ook van harte uitnodigen op 7 juli 2024 bij Go Ahead Eagles aan de Vetkampstraat. Ook de Bergenvaarders zullen dan aanwezig zijn op de Open Dag!

Een ieder is welkom, gratis toegang, wel graag voor de maaltijd z.s.m. aanmelden bij de organisatie (via de knop op bergenvaarders.nl of via info@bergenvaarders.nl) opdat ruimte en consumpties zijn af te stemmen op de opkomst. Er is vast veel te verhalen, we verheugen ons op uw komst.

Spijs en borrel is voor eigen rekening. De koffie voorafgaand aan de bijeenkomst wordt u aangeboden door Sociëteit der Bergenvaarders. Onze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen, ook als u geen maaltijd met ons nuttigt.

Wanneer: maandag 8 juli 2024
Locatie: Zalencentrum ‘De Lindeboom’, Schalkhaar

Vorig artikelDeventer niet klaar voor een vuurwerkafsteekverbod
Volgend artikelZonnig spektakel in zestig Deventerse tuinen