Twee vermoedelijke brandstichtingen in Deventer

Twee vermoedelijke brandstichtingen in Deventer

Vannacht vonden er twee (hoogstwaarschijnlijk) brandstichtingen plaats in Deventer. De brandweer van Deventer kreeg om 3:12 uur melding van een brandende auto aan de Ceintuurbaan, ter hoogte van de begraafplaats. Bij aankomst stond de voorzijde van de auto in brand, maar was het vuur nog beperkt gebleven tot onder de motorkap. De brand was snel onder controle en er raakten geen andere voertuigen beschadigd.

Enkele minuten later werd brandweer Diepenveen opgeroepen voor een containerbrand aan de 1e Weerdsweg in Deventer, ter hoogte van de Gerhard ter Borchstraat. Daar stond een rijtje containers achter een stenen schuurtje in brand. De containers zijn tot de grond toe afgebrand en weggesmolten. De bakstenen van het schuurtje zijn door de hitte deels kapot geknapt, maar het vuur is niet overgeslagen. De brandweer geeft ter plekke aan dat als de containers tegen een houten schuurtje of schutting hadden gestaan, de situatie nog een stuk ernstiger had kunnen zijn. 

Bij beide incidenten ligt brandstichting voor de hand, zeker gezien de voorgeschiedenis van beide locaties. In de wijk Keizerslanden, en specifiek aan de Ceintuurbaan, zijn afgelopen jaren al tientallen auto’s in vlammen opgegaan. Ook rond de 1e Weerdsweg en Gerhard ter Borchstraat zijn al regelmatig auto’s, scooters en containers in brand gestoken. Zo stond er vorige week, ook in de nacht van donderdag op vrijdag en ook rond 3 uur, een auto in brand aan de Radstakeweg nabij de kruising met de 1e Weerdsweg.

Hoewel de beide locaties van de branden van vannacht enigszins uit elkaar liggen en kort na elkaar werden ontdekt, zou het mogelijk kunnen zijn dat er sprake is van 1 dader. Een brand kan enige tijd klein blijven en pas na een paar minuten groter oplaaien, en moet vervolgens natuurlijk nog ontdekt en gemeld worden door buurtbewoners. De politie heeft beide zaken in onderzoek. (Bron: Hanzestad.nl)

Redactie