DEVENTER – Zondag 23 juni is het weer zover! Opa’s, oma’s, hun kleinkinderen en de ouders daarvan kunnen weer genieten van een spannende speurtocht. Dit keer in het prachtige Bergkwartier.

Tussen 10.30 uur en 11.00 uur is het starten geblazen bij het Speelgoedmuseum op de Brink. Mark Kornet verwelkomt daar de deelnemers met vrolijke nostalgische accordeon muziek. En dan 1,5 uur die mooie historische wijk in. Langs eeuwenoude gevels en via smalle straatjes en geheimzinnige trapjes punten verzamelen.

Lieke van Casand, woonachtig in de Menstraat kan zich maar al te goed voorstellen dat e.e.a. voor kinderen een heel leuk evenement is. Zelf heeft ze vier kleinkinderen, waarvan er twee in Amerika wonen en twee in Amsterdam. Maar als ze in Deventer zijn dan valt haar elke keer weer hun enthousiasme op.

“Met Pasen eieren zoeken in het Bergkwartier is een feestje, de vlindertuin vinden ze fantastisch. En dat geldt ook voor het draaiorgel en Talamini (ook dit jaar weer present). Ikzelf kom uit Noord Brabant, maar wij wonen al sinds 1992 in Deventer. En dat bevalt ons uitstekend, het is gewoon een hele bijzondere stad. Als de kleinkinderen hier zijn willen ze altijd even met ons voor onze voordeur op de foto. Ons huis noemen ze dan ook ‘Het huis met de rode deur’, zo leuk. We willen zeker ook nog met ze naar Dickens toe” aldus Lieke.

Maar eerst gaan vele generaties zondag 23 juni a.s. op ontdekkingsreis door het Bergkwartier. Daar zijn ook allerlei leuke activiteiten. Spelletjes, muziek, stempels halen, trapjes op, poortjes door. Daar werd vroeger bier gebrouwen, daar zie je Sint Nicolaas, daar werden munten geslagen. Als je dan een stempel in het deelnemersboekje gekregen hebt gaat het weer verder naar de volgende bezienswaardigheid. Het is bijna te veel om op te noemen, maar meer dan genoeg om volop van te genieten.

Nu nog hopen op mooi weer en dan kan niks een geslaagde Opa-en Oma dag meer in de weg staan.

Vorig artikelOp weg naar de Special Olympics
Volgend artikelEmotioneel afscheid van Kees Vierhouten in de Adelaarshorst