DEVENTER – Big Band Heerde viert dit jaar haar 15-jarig bestaan. De band begon met muzikanten die vooral afkomstig waren uit de harmonie- en fanfarewereld uit de omgeving van Heerde. In de loop der jaren kregen de musici meer en meer de juiste swing-timing onder de knie en werd de band aangevuld met mensen uit de wijdere omgeving die aangetrokken werden door de steeds professionelere bigband-sound.

Ook conservatoriumstudenten ontdekten al gauw dat een bigband een goede leerschool is waardoor Big Band Heerde voor die doelgroep een dankbare kweekvijver werd. Tijdens het optreden in de Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen zal Big Band Heerde vooral veel veelzijdigheid tonen. Onder leiding van Anne-Marie ten Heggeler komen pop, funk, jazz, latin en ballads voorbij, zowel instrumentaal als met zang.

Big Band Heerde heeft een herkenbaar eigen geluid. De muzikanten houden ervan om en af toe flink uit te pakken en ‘big’ te klinken, maar spelen collectief ook heel klein als de muziek daarom vraagt (of in ons geval: als we rekening willen houden met onze buren).

Acoustic Live

Acoustic Live is een akoestisch duo dat bestaat uit zangeres Karin Brouwer en toetsenist Koos Lonis. Sinds eind 2016 vormen zij het duo Acoustic Live. Inmiddels zijn zij samen een bekend gezicht in de Deventer muziekscene. De bekende en minder bekende covers uit de jaren ’70 tot 2024 worden creatief aangepakt om in een intieme akoestische setting te kunnen spelen. Van o.a. Adele, Alison Moyet, Stevie Wonder, Dua Lipa en Michael Jackson.

Door het brede repertoire is Acoustic Live in staat om zowel achtergrondmuziek te spelen als meer swingend up-tempo. Daarbij maken ze bij sommige nummers gebruik van toegevoegde groovy beats en speelt Karin naast het fijne zingen ook af en toe basgitaar.


Kortom; absoluut de moeite waard om zondag 30 juni ’s middags een bezoekje te brengen aan het Worpplantsoen.

Acoustic Live: 30 juni van 14.30 – 15.00 uur Big Band Heerde: 30 juni van 15.15 tot 16.30 uur.

Vorig artikelNieuw boek over de monumentale panden van NV Bergkwartier in Deventer
Volgend artikelWees welkom bij Gluren bij de Buren Spikvoorde