DEVENTER – Laat je hart sneller kloppen tijdens het Woordwaarde Festival, geïnspireerd door de Deventer Boekenmarkt. Van 1 tot en met 4 augustus 2024 wordt de stad omgetoverd tot een paradijs voor boekenliefhebbers, met een programma dat voor elk wat wils biedt. Of je nu een fervent lezer bent, een aspirant-schrijver, of gewoon wilt genieten van de levendige sfeer. Doe mee aan workshops, ontmoet auteurs, ontdek unieke boeken en geniet van literaire optredens. Samen met de culturele instellingen in de stad brengen we de vierde editie van dit festival. Kom naar Deventer en dompel je onder in de wereld van woorden.

Programma Woordwaarde festival

Deventer staat bekend als dé boekenstad van Nederland, en dat wordt jaarlijks gevierd tijdens het Woordwaarde Festival. Deze vierdaagse literaire happening is geïnspireerd door de beroemde Deventer Boekenmarkt, de grootste boekenmarkt van Europa. Op zondag 4 augustus kun je hier duizenden boeken ontdekken, aangeboden door gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit het hele land. Naast de boekenmarkt kun je genieten van tal van andere activiteiten, zoals schrijvers op het terras, het Groot Deventer Dictee, diverse workshops en poëzievoordrachten. De stad ademt literatuur en biedt een inspirerende omgeving voor alle boekenliefhebbers. Stap in de wereld van woorden en laat je verrassen.

Heel Deventer Scrabbelt. Speel jij ook mee?

Wij dagen je uit om tijdens het Woordwaarde Festival je woordenschat te testen, je creativiteit te stimuleren en te genieten van de tactische uitdagingen van Scrabble. Neem deel aan ‘Deventer Scrabbelt’! Deventer Scrabbelt vindt plaats op de Brink waar een enorm Scrabblebord van 10 bij 10 meter wordt uitgerold. Sluit je aan bij andere spel- en taalliefhebbers van donderdag 1 t/m zondag 4 augustus. Kijk voor de speeltijden op de website.

Hoogtepunten van het programma

Tijdens dit unieke festival kun je genieten van een breed scala aan activiteiten. Kijk op www.woordwaardefestival.nl voor het complete programma per dag. De activiteiten tijdens het festival zijn gratis tenzij anders wordt aangegeven.

Organisatie 

Het Woordwaarde Festival en de Deventer Boekenmarkt wordt georganiseerd door Events dEVENTer 
(voorheen onderdeel van de VVV Deventer) en is mogelijk dankzij de Provincie Overijssel, Prins Bernhard Cultuurfonds, de Gemeente Deventer en sponsoren van Deventer Evenementenstad.  
Voor meer informatie: www.woordwaardefestival.nl 

WoordWaarde festival en Deventer Boekenmarkt  

Datum: donderdag 1 t/m zondag 4 augustus 2024

Locatie: Deventer binnenstad 

Meer info en flyer: De flyer met het programma is gratis af te halen bij de verschillende partners en het complete programma is te vinden op www.woordwaardefestival.nl   

Afbeeldingen: Woordwaarde Festival

 Publieksinformatie:      VVV Deventer  

Brink 89 (Penninckshuis)  

tel. 0570 710 120   

www.woordwaardefestival.nl

Vorig artikelA1 in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting Deventer
Volgend artikelPolitie zoekt jongen die vrouwen betast rond de Rielerweg