DEVENTER – KonnecteD start met werkzaamheden bij zorgkwekerij Het Nieuwe Veld en ontwikkelt deze tot dynamische werk- en leerkwekerij. De locatie biedt unieke mogelijkheden voor mensen die afhankelijk zijn van een beschutte werkomgeving om zo hun arbeidsvaardigheden te ontwikkelen en te groeien in hun persoonlijke ontwikkeling.

Ontwikkelen
Het Nieuwe Veld is een veilige en stimulerende omgeving waar medewerkers kunnen werken aan werkritme en werknemersvaardigheden ontwikkelen. Het Nieuwe Veld heeft hetzelfde beschutte karakter als binnen de muren van KonnecteD, maar dan in een prettige groene omgeving.

Brede doelgroep
KonnecteD biedt beschut buiten aan voor een brede doelgroep. Naast deelnemers die onder de doelgroep beschut vallen, is er ruimte voor mensen die vanuit dagbesteding worden aangemeld of al werkzaam zijn via de bestaande zorgkwekerij. Ook mensen die een afgerond reclasseringstraject hebben doorlopen, kunnen hier doorgroeien naar betaalde arbeid, eventueel in een ander vakgebied. Statushouders krijgen eveneens de kans om taal- en werkervaring op te doen.

Simpel switchen
Door verschillende doelgroepen te plaatsen bij Het Nieuwe Veld, wordt simpel switchen op de participatieladder makkelijker. Zo kunnen medewerkers groeien van dagbesteding naar beschut buiten (werk) en zelfs doorstromen naar betaalde arbeid bij bijvoorbeeld Het Groenbedrijf of een andere werkgever. De participatieladder werkt uiteraard ook de andere kant op en heeft tot gevolg dat medewerkers binnen hun vertrouwde werkomgeving af kunnen stappen van betaald werk, als dat niet langer vol te houden is.

Samenwerking Stichting IJssellandschap
Stichting IJssellandschap, de eigenaar van Erve Nieuw Veldhuis, is de laatste jaren druk bezig geweest met het maken van nieuwe plannen voor de herontwikkeling van dit erf. Stichting IJssellandschap heeft de wens voor een maatschappelijke en groene invulling van kwekerij Het Nieuwe Veld, gelegen op Erve Nieuw Veldhuis. In dat laatste hebben zij KonnecteD als samenwerkingspartner gevonden.

Open voor publiek
Het Nieuwe Veld, Boxbergerweg 46 in Diepenveen, is zo’n mooie plek. Dat houdt KonnecteD niet voor zichzelf. Daarom is de kwekerij tot eind oktober elke vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur open voor publiek. In de landwinkel vind je de producten van de kwekerij. Geteeld met zorg, aandacht en biologisch. Biologische planten en kruiden, biologische bloemen, boeketten en diverse seizoen groente. In de theetuin wordt verse thee geschonken.

Vorig artikelWereldkoor Diepenveen en Wereldwijs Deventer weer van start
Volgend artikelTentoonstelling ‘Eleonora’ succesvol. Vele complimenten en nu al 9.000 bezoekers