DEVENTER – Na ruim 16 jaar inwonend te zijn geweest in het pand van Humanitas in Keizerslanden, betrekt de Stichting Gilde Deventer per eind augustus voor haar activiteiten een nieuwe cursus/werkruimte in het pand Papenstraat 26 (Jordenshuis) in Deventer.

De stichting is een bloeiende vrijwilligersorganisatie die de inwoners van Deventer de mogelijkheid biedt om opgedane kennis en ervaringen in te zetten voor Deventer. Zij is op zeven verschillende terreinen actief. De stadsgidsen geven dagelijks rondleidingen door de binnenstad, de fietsgidsen organiseren in de zomer wekelijks fietstochten in de omgeving van Deventer. Coach4you begeleidt kinderen bij de overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs. De vrijwilligers van het beeldarchief beheren een website met meer dan 20.000 foto’s van Deventer, die door iedereen vrij te benaderen is. Er worden diverse cursussen georganiseerd om mensen vertrouwd en veilig met hun digitale device te leren omgaan. De groep Power geeft workshops om ouderen bewust de overstap te laten maken vanuit hun werkzame leven naar de nieuwe levensfase. En de codeclub geeft programmeerlessen op de Deventer basisscholen.

We zijn erg blij met de nieuwe locatie en hopen dat de overstap naar het centrum de organisatie zal versterken. Zodat we beter kunnen worden in ons dienstenaanbod en hopelijk een nieuwe groep vrijwilligers weten te trekken om met ons actief te zijn binnen het Gilde. We willen daarom graag in contact komen met mensen die een bijdrage willen leveren op één van onze activiteiten terreinen. Op de website www.gildedeventer.nl is het één en ander uitgebreid te lezen.

Vorig artikelTwee geweldige optredens in de Muziekkoepel
Volgend artikelZomerfeesten Wesepe