DEVENTER – Vanaf donderdag 01 augustus is de vernieuwde e-bikestalling in de Centrumgarage operationeel. In deze stalling, die alleen voor e-bikes is bestemd, kunnen bezoekers van de binnenstad hun fiets veilig en overdekt stallen, bovendien is er gelegenheid om de fiets gratis op te laden.

Eind 2023 heeft de Centrumgarage deze faciliteit in het leven geroepen vanwege het gebrek aan voldoende hoogwaardige en vooral veilige stallingsmogelijkheden in de binnenstad. Hierdoor is het aantal fiets- en accudiefstallen enorm gestegen.

Tot nu toe stonden de fietsen geparkeerd in de zelfde ruimte als de geparkeerde auto’s. Vanwege het sterk toenemend aantal geparkeerde fietsen wordt er een afgescheiden ruimte gecreëerd, bovendien wordt de stallingscapaciteit verdubbeld.

Hoewel de gemeente plannen heeft om een gebouwde fietsenstalling te realiseren, zal het nog wel een aantal jaar duren voordat deze daadwerkelijk is gerealiseerd. Tot het zo ver is, blijft de Centrumgarage deze rol op zich nemen om zo de fietsende bezoekers aan de binnenstad een warm welkom te kunnen bieden.

Vanwege de verbouwingswerkzaamheden was er tot en met woensdag 31 juli geen mogelijkheid om e-bikes te stallen. Prijs voor stalling bedraagt € 2,- per dag. Openingstijden zijn maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur, op koopavonden tot 21.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Vorig artikelPolitie zoekt jongen die vrouwen betast rond de Rielerweg
Volgend artikelSigneren aan de IJssel bij Boekhandel Broekhuis tijdens Deventer Boekenmarkt