BATHMEN – Het is een indrukwekkend draaiboek dat op tafel ligt, waarover de Bathmense Kunstmarktcommissie zich voor de zoveelste keer nog eens buigt. Het zijn de laatste loodjes voor de 35 ste Kunstmarkt in Bathmen op 7 september en daar mag natuurlijk weer weinig mis gaan. Een heel verschil met het begin in 1988, toen de eerste Kunstmarkt nog bestond uit wat kleine kraampjes rondom de Dorpskerk.
Coördinator van de Kunstmarktcommissie Mieke Berends: ,,Dit jaar zullen er maar liefst 96 kunstenaars meedoen uit heel Nederland en zelfs 2 uit Duitsland. We hebben kennelijk zo’n goede reputatie opgebouwd in al die jaren dat veel kunstenaars graag bij ons staan. Wethouder Lars Wijnhoud opent de Kunstmarkt dit jaar. We hebben vier vakkundige juryleden die gaan beoordelen welke kunstenaars dit jaar de mooiste kunst inbrengen.’’


Er zullen maar liefst 18 verschillende kunstdisciplines te bewonderen zijn, van aquarellen via bronzen beelden, sieraden, glaskunst, schilderijen tot textielbewerking en andere specialiteiten toe.
Opvallend is dat kennelijk ook veel kunstenaars bezig zijn met het thema ‘’duurzaamheid’’ en daar zullen dan ook diverse voorbeelden van te zien zijn. De complete lijst van de 96 deelnemers staat op de website www.BBKK.nl  van de moederorganisatie van de Kunstmarkt, de BBKK, onder het hoofd Kunstmarkt/Deelnemers.


Bijzondere aandacht zal er dit keer op de Kunstmarkt ook zijn voor jeugdige bezoekers, zelfs voor kinderen vanaf 6 jaar. Het 35-jarig jubileum is daarvoor natuurlijk een mooie aanleiding, maar ook het grote succes van de grafitti-workshop van vorig jaar was reden genoeg om dit jaar zelfs 2 workshops voor kinderen en pubers te organiseren en nog wel helemaal gratis ook. De eerste workshop heeft als thema ‘’Schilderen als Karel Appel’’ en wordt begeleid door Anne Apel. De tweede workshop heeft als thema ‘’Pimpen en Knutsels, Tie-dye’’ en wordt begeleid door Mirjam Rouwendal. Op de BBKK website staat het inschrijfformulier klaar om ingevuld te worden.


Dat de Kunstmarkt door een groot deel van de Bathmenaren gedragen wordt blijkt wel uit het feit dat sponsors  royaal waren in hun bijdragen. Het geeft de commissie de ruimte om de Kunstmarkt extra mooi aan te kleden. Zo zal de Brink feestelijk versierd worden, speelt
‘s morgens de Sallandse band Muziekhandel Droog, ’s middags het trio Kok & Company met Franse chansons en loopt een groot deel van de dag een sneltekenaar rond die karikaturen van bezoekers op bierviltjes tekent.


’s Middags zal er dan op loopafstand in het Cultuurhuus om 16 uur ook nog een tentoonstelling van de Deventer kunstenaar Marijke Dijkstra geopend worden met een presentatie over haar werk.
Kortom, in Bathmen is er op 7 september van heel veel kunst en amusement te genieten!

Vorig artikelAfsluiting Singel vanaf 29 augustus
Volgend artikelNajaarsronde coronaprik van start met uitnodigen risicogroepen