DIEPENVEEN – De eerste week van september begint het nieuwe zangseizoen van de wereldkoren van  dirigent Ruurdtje van den Berg. In  2016 heeft zij Wereldkoor Diepenveen (repetities maandagavond) opgestart. In 2022 nam ze het koor Wereldwijs te Deventer over. Dit koor repeteert op de dinsdagochtenden.

Beide koren zingen, zoals de naam al zegt,  liederen van over de hele wereld: van liederen uit Afrika, Balkan, Europa tot  Zuid Amerika.  Liederen die mooi, swingend, melangolisch, of vrolijk klinken. Van den Berg wil dat onervaren zangers ook mee kunnen doen, dus de liederen zijn nooit te moeilijk. Maar omdat de liederen vaak je hart raken of kippenvelmomenten opleveren, komen ook ervaren zangers voldoende aan hun trekken. Muzikaliteit en plezier gaan hand in hand in de koren van van den Berg. De koren zingen a capella, zodat de meerstemmigheid van de liederen prachtig uit kan komen.

Het Wereldkoor Diepenveen bestaat uit 40 zangers (gemengd) en verzorgt elk jaar één of twee optredens. Het koor Wereldwijs te Deventer bestaat uit 14 zangers (momenteel alleen vrouwen) en zingt voor eigen plezier.

Geïnteresseerden m/v zijn van harte welkom een paar keer gratis mee te zingen. Voor meer informatie (oa video-opnames van optredens) zie www.korenvandenberg.nl.  Bellen, appen of mailen kan ook:   06-23022248, koordiepenveen@gmail.com

Vorig artikelNajaarsronde coronaprik van start met uitnodigen risicogroepen
Volgend artikelKonnecteD start Het Nieuwe Veld en ontwikkelt het tot werk- en leerkwekerij