Deventer zwaait Roemeense fietsers uit

Deventer zwaait Roemeense fietsers uit

DEVENTER – Op 21 september zwaaiden enthousiaste Deventenaren duurzame fietsers Wouter en Adina uit Roemenië uit. Zij fietsten die dag verder naar Hilversum.

Vertrek vanuit Deventer
In alle vroegte verzamelde er een groep mensen zaterdagochtend bij het Duurzaamheidscentrum Deventer, ze ontvingen de route en startten met de fietstocht.

Rondleiding bij Buitenpost
Bij Buitenpost in Twello stopte de groep, hier werd een uitgebreide rondleiding gegeven op het terrein. Hoe wordt er op een natuurvriendelijke manier geproduceerd en wat doet Buitenpost verder allemaal? Na de rondleiding was het tijd om afscheid te nemen van Wouter en Adina die weer verder moesten naar Hilversum met als tussenstop Apeldoorn voor de SDG dag.

Voor de deelnemers van de fietsroute stond de route verder uitgestippeld langs verschillende duurzame initiatieven in de omgeving. Aan het einde van de route konden de deelnemers rekenen op een presentje van het Duurzaamheidscentrum Deventer!

Route fietsen
Enthousiaste fietsers kunnen de route ook op een later moment fietsen, de routeboekjes zijn van woensdag t/m zaterdag tussen 11.00-17.00 op te halen in het Duurzaamheidscentrum Deventer. Let op: Ze kunnen worden opgehaald zolang de voorraad strekt.

Redactie