Go Ahead Eagles boekt 0-1 zege in Euroborg

DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft drie punten overgehouden aan het duel bij FC Groningen: 0-1. Namens de ploeg van Paul Simonis was invaller Oliver Edvardsen na 75 minuten spelen verantwoordelijk voor het enige doelpunt.

Na drie minuten voetballen werd Oliver Antman door Jakob Breum alleen voor de keeper gezet. De poging van de Finse buitenspeler ging over het doel van FC Groningen-keeper Etienne Vaessen. Na iets meer dan een kwartier voetballen viel de tweede kans voor de ploeg van Paul Simonis te noteren: het schot van Jakob Breum strandde echter in een zee van Groningen-verdedigers. De grootste mogelijkheid van de eerste helft was ook voor Oliver Antman: na een goede aanval kwam hij een haar tekort om de bal binnen te lopen. Afgezien een afstandsschot na een corner en een afgekeurd doelpunt – Joris Kramer kon nipt stappen – werd FC Groningen ook amper gevaarlijk in de eerste helft.

De eerste mogelijkheid na rust was ook voor Go Ahead Eagles. Een poging van Jakob Breum werd net uit het doel getikt. Na zo’n zeventig minuten voetballen leek Go Ahead Eagles op voorsprong te komen door Gerrit Nauber, maar hij bleek buitenspel te staan. Na 75 minuten voetballen was het wel raak: Jakob Breum stuurde Finn Stokkers met een geweldige diagonale bal richting de Groningen-keeper. Het schot van Stokkers werd gekeerd, maar invaller Oliver Edvardsen kon uiteindelijk het openingsdoelpunt maken. Dat bleek tevens het enige doelpunt van de wedstrijd, ondanks dat Go Ahead Eagles nog genoeg mogelijkheden kreeg. (Bron: GA-Eagles.nl)