DEVENTER – Het Speelgoedmuseum organiseert op zaterdag 7 september 2024 voor de echte gamefanaten een Mario Kart racemiddag. De motoren van de virtuele racewagentjes worden vanaf 12.00 uur in de Werkkamer van het museum gestart. Voorafgaand aan het racen kun je de tijdelijke tentoonstelling ‘Spelen in de jaren ‘90’ bezoeken.

De geschiedenis van Mario Kart
Na de personal computer veroverde de spelcomputer snel terrein. Gaming werd hot. Wie kent nou niet die kleine, aardige en mollige Italiaanse loodgieter Mario uit Mushroom Kingdom. Het videospelpersonage, ontwikkeld door de Japanse spelontwerper Shigeru Miyamoto, wordt gezien als de mascotte van Nintendo. Voor velen is Mario uitgegroeid tot cultheld. Na het succesvolle Super Mario, bracht de Japanse spelgigant Mario Kart op de markt. Een spin-off van de Marioserie.

Shigeru Miyamoto in 1992: “Dit is niet de wereld van F1-racing. Het is meer als het gaan naar een pretpark. We wilden een spel maken dat meer plezier aan racen bood dan simpelweg bochten maken.” De serie van Mario Kart is een vaste waarde geworden in de geschiedenis van Nintendo.

Over de activiteit
De Mario Kart racemiddag wordt georganiseerd in het Speelgoedmuseum, gevestigd aan de Brink 47 te Deventer. De activiteit vindt plaats in de Werkkamer van het museum, start om 12.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Bezoekers hebben een geldig ticket voor het museum nodig. Het racen is gratis. Alle informatie over het Speelgoedmuseum en de activiteit is te vinden op hetspeelgoedmuseum.nl.

Vorig artikelPenninckshuis Open-Deuren-Dienst op zondag 15 september
Volgend artikelLaatste La Grande Zomerbrocante van dit jaar