16e Brink tot Brinkloop op 5 januari 2025

16e Brink tot Brinkloop op 5 januari 2025

BATHMEN/DEVENTER – Alweer voor de 16e keer staat de Brink tot Brinkloop op de evenementen- en hardloopkalender van Deventer/Bathmen. Naast de IJsselloop in april, is deze loop in de wintermaanden inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde, waar rond de duizend hardlopers jaarlijks hun beste beentje voor zetten.

Het nieuwe jaar kan dus weer gezond- en sportief begonnen worden. De start is om 11.00 uur op de Brink in Deventer, en via het vertrouwde parcours zullen de eerste lopers rond 11.30 uur alweer aankomen bij de finish op de Brink in Bathmen waar álle atleten weer binnengepraat zullen worden door speaker Ronald Nijland. Evenzo als andere jaren is er weer de georganiseerde buspendel-dienst om weer terug naar Deventer te komen.

De organisatie probeert het inschrijfgeld voor deelnemers nog steeds laag te houden kan worden, zodat iedereen mee kan doen. Er is een elektronische tijdregistratie om de gelopen tijd te registreren. Via AV Daventria en ABS Trimmen kunnen mensen die eens 10 km willen hardlopen, zich melden om daarvoor begeleid te trainen met een groep, op ieder gewenst niveau.

De voorinschrijving is geopend tot 15 december en de eerste deelnemers hebben zich alweer ingeschreven. Je kan je ook nog op de dag zelf inschrijven (Deventer Schouwburg), maar dan betaal je iets meer. Daarnaast is er nog de Boode Business Run waar je als (business)team van 5 collega’s aan mee kan doen. Je verzekert jezelf dan van een kopje koffie en warme ontvangst zowel voor- als na de loop en er wordt een teamfoto gemaakt. Tenslotte is er voor de jeugd tot 12 jaar weer de Regiobank Kidsrun in de dorpskern van Bathmen.

Naast dat de inschrijving voor deelnemers weer geopend is, kun je je ook aanmelden als vrijwilliger om te zorgen dat het evenement in goede- en veilige banen geleid wordt. Je krijgt dan een online training tot verkeersregelaar en je helpt op 5 januari dat de Brink tot Brinkloop weer een succes wordt.

Voor meer informatie kun je terecht op www.brinktotbrinkloop.nl of je stuurt een email naar info@brinktotbrinkloop.nl.

Redactie