De Achterhoek is een ware Proeverij!

De Achterhoek is een ware Proeverij!

De Achterhoek heeft namelijk de ultieme combinatie van rust en reuring, van ontspanning en actie en van natuur en cultuur. Stel je eigen menu samen van al het lekkers dat de Achterhoek je te bieden heeft.

Proef de herfst
Wild eten en de Achterhoek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al voor de 44e keer bundelen restaurants in de Achterhoek in het najaar hun krachten in de campagne Wild eten in de Achterhoek. Met talloze diner- en meerdaagse arrangementen is er voor iedere wildliefhebber wel een leuk en lekker arrangement te vinden. Van lekker traditioneel tot uitmuntend Michelin niveau. Van een verantwoord stukje vlees tot een volledig veganistische optie. Het Achterhoekse wildseizoen gaat met de tijd mee.
wildetenindeachterhoek.nl

Smaakmakers van de Achterhoek

Wat in de Achterhoek op je bord of in je glas komt, wordt gegarandeerd gegarneerd met een flinke portie passie. De Achterhoekers brouwen, telen en koken met overgave en dat proef je. Overal in de regio vind je kleine boerderijwinkels met kaas, fruit, groenten, vlees, brood, honing, jam of likeur.
smaakmakersvandeachterhoek.nl

Zet je smaakpapillen wagenwijd open
Bewonder bijzondere archeologische vondsten, unieke verzamelingen en prachtige kastelen. Bezoek grootse musea en intieme galeries met indrukwekkende vaste collecties en inspirerende wisseltentoonstellingen van grote meesters en veelbelovende jonge kunstenaars.
musea-achterhoek.nl 

Leuke arrangementen van musea in combinatie met een gezellige horecagelegenheid, mooie stadswandelingen of fietstochten en sfeervolle hotels.
musea-achterhoek.nl/arrangementen

Van speciale themadagen, gidstours en fairs tot cursussen, lezingen en workshops. Een uiteenlopende samenstelling van de meest fascinerende, actieve en educatieve activiteiten vind je op musea-achterhoek.nl/agenda

Wegdromen en ronddwalen
Verspreid in het landschap, verscholen tussen de zo kenmerkende coulissen, vind je de pareltjes van de oud-Gelderse adel. Bijna elk kasteel, buitenplaats of landgoed in de Achterhoek is te beleven voor bezoekers. Als museum, wandelpark, restaurant, hotel of opengestelde tuin. Treed in de voetsporen van het verleden, ontdek de verhalen, ervaar de serene schoonheid, dompel je onder en (be)leef.
kastelenindeachterhoek.nl 

Van hotel naar hotel, fiets of wandel je mee?
Haal de wandelschoenen maar uit de kast of zet je fiets maar vast klaar want met deze heerlijke 3- of 4-daagse wandel- en fietsarrangementen ga je genieten. Fiets of wandel iedere dag naar een ander mooi hotel en kom zo langs de prachtigste plekken in het coulisselandschap. Voor je het weet arriveer je alweer in het volgende hotel. Daar sluit je de dag af met een heerlijk diner. Een van hotel naar hotel arrangement is compleet verzorgd, zelfs het vervoer van je bagage wordt geregeld. Geen fietsen mee? Vaak is het mogelijk om een fiets om de locatie te huren. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op hotelsindeachterhoek.nl

Redactie