Deventer blijft investeren maar de financiële situatie blijft zorgelijk

Deventer blijft investeren maar de financiële situatie blijft zorgelijk

DEVENTER – Gemeente Deventer blijft investeren in woningbouw, ook in 2025 zijn goede voorzieningen zoals sporthallen en ruimte maken op het elektriciteitsnet belangrijk. Ondanks dat er aanhoudende zorgen zijn over de financiële situatie, zijn bezuinigingen niet nodig. In totaal heeft de gemeente een bedrag van 503 miljoen euro klaar staan voor de investeringen.

De begroting is door het college van Burgemeester en Wethouders voorgelegd aan de gemeenteraad. Op 6 november wordt hier een besluit over genomen. “We zijn er gelukkig in geslaagd om de begroting voor 2025 sluitend te maken zonder te hoeven snijden in voorzieningen,” aldus wethouder Marcel Elferink (Financiën). “Daar ben ik blij om, maar we kunnen zeker niet achteroverleunen.”

Financiële situatie
Doordat de rijksoverheid gemeentes structureel te weinig geld geeft voor de vele taken die zij uitvoeren, blijft de financiële situatie zorgelijk, ook de komende jaren. De gemeente Deventer blijft groeien, dit vraagt om de bouw van nieuwe woningen, rekening houdend met de risico’s van het veranderende klimaat.

Iedereen kan meedoen
De gemeente werkt vooral wijk- en dorpsgericht. Er worden preventieve activiteiten georganiseerd op het gebied van gezondheid, welzijn en zorg. Op die manier zorgt Deventer ervoor dat iedereen mee kan doen.

Redactie