Drinkwater uit de kraan, hoe bijzonder is dat?

Drinkwater uit de kraan, hoe bijzonder is dat?

DEVENTER – De tijd van overvloed aan drinkwater is voorbij. De beschikbaarheid van drinkwater staat onder druk. Vele mensen denken dat de vele regenval van de afgelopen maanden wel weer voor voldoende drinkwater zal zorgen. Echter doet regenwater er tientallen jaren over om door de verschillende grondlagen door te dringen alvorens het in de bron komt waar we het grondwater kunnen gaan oppompen voor drinkwater bereiding. Voor vandaag de dag lost de vele regenval het probleem dus nog niet op.

Dit kun jij doen

Zelf kunnen we wel een bijdrage leveren aan het minder urgent maken van beschikbaarheid aan drinkwater. Vandaag de dag verbruiken we gemiddeld 130 liter schoon drinkwater per dag per persoon. Van dit schone drinkwater wordt 90 liter wordt voor douchen en toilet doorspoelen gebruikt. Dat kan minder. Bijvoorbeeld door 5 minuten te douchen, kleine en grote spoelknop wc te gebruiken, lekkende kranen te repareren, waterbesparende douchekop gebruiken, etc. Door ons gedrag aan te passen en te veranderen en bewust te worden van de drinkwaterproblematiek in en om ons heen, kunnen wij met elkaar een goede bijdrage leveren aan vermindering van drinkwater problemen.

Leer alles over drinkwater

Om mensen meer te leren over dit probleem organiseert het Duurzaamheidscentrum Deventer op 24 oktober, samen met de experts van Witteveen+Bos, een presentatie aan het Grote Kerkhof 1 in Deventer. Deelname is gratis en kan worden aangemeld via dcdeventer.nl. Er is beperkt plek, dus wees er op tijd bij. Naast de presentatie is het mogelijk om in het Duurzaamheidscentrum een waterexpositie te bezoeken, deze bevat niet alleen kennis over drinkwater, maar ook over regen-, afval- en oppervlaktewater. Laat je inspireren en inspireer elkaar, je bent van harte welkom!

Redactie