Even binnenkijken bij een crematorium doe je niet gauw

Even binnenkijken bij een crematorium doe je niet gauw

DIEPENVEEN – Op zondag 13 oktober opende crematorium, uitvaartcentrum en begraafplaats Steenbrugge DELA in Diepenveen haar deuren voor inwoners uit de regio. De open dag trok veel bezoekers voor een kijkje achter de schermen. Alle ruimtes, van huiskameraula tot aan de crematieruimte, waren open voor iedereen.

Gewoon nieuwsgierig of alvast vragen stellen
Bezoekers konden door de verschillende ruimtes rondlopen. DELA-medewerkers stonden klaar om uitleg te geven en allerlei vragen te beantwoorden rondom overlijden en afscheid nemen.

Locatiemanager Zamea Vos-Eljon is enthousiast over de open dag: “Op zo’n dag komen er veel verschillende bezoekers voorbij, van jong tot oud. De één is gewoon nieuwsgierig naar wat er allemaal komt kijken bij een uitvaart. Een ander stelt vragen met oog op de eigen uitvaartwensen. Wij vinden het belangrijk om onze deuren te openen. Op een ontspannen en ongedwongen manier geven wij een rondleiding en zien bezoekers wat er mogelijk is om je afscheid geheel naar wens in te vullen. Tijdens de open dag genoten onze gasten van hapjes en drankjes uit ons nieuwe horeca-assortiment, dat zeer goed in de smaak viel. Ik kijk met trots terug op een succesvolle open dag!”

Grote waardering van bezoekers
De ongedwongen, informele sfeer werd door bezoekers zeer gewaardeerd. De crematieruimte met daarin de crematieoven trok tijdens de open dag de meeste belangstelling.

Redactie