Go Ahead Eagles incasseert ruime nederlaag tegen Feyenoord

DEVENTER – Zaterdagavond heeft Go Ahead Eagles met 1-5 verloren van Feyenoord. Al voor rust domineerden de Rotterdammers en wisten ze drie keer te scoren in de eerste 45 minuten. Ook in de tweede helft was Feyenoord beter, en liep de score verder uit naar 0-5. Oliver Edvardsen was verantwoordelijk voor de eretreffer. Eindstand: 1-5.

De eerste helft, die werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte voor Johan Neeskens, was volledig voor Feyenoord. Kansen voor Inbeom Hwang en Antoni Milambo waren de eerste waarschuwingen van de gasten uit Rotterdam Zuid, waarna Ibrahim Osman de openingstreffer voor zijn rekening nam. Hij schoot de bal kiezelhard langs Luca Plogmann. Na de goal bleef Feyenoord de druk erop houden en dat resulteerde in de 22e minuut in de 0-2. Antoni Milambo profiteerde van balverlies op het Eagles-middenveld en schoot de bal via de binnenkant van de paal in het doel. Na de tweede treffer van Feyenoord werd Go Ahead Eagles wat vaker gevaarlijk. Een afstandsschot van Evert Linthorst werd gekeerd door doelman Wellenreuther, waarna de rebound niet aan Oliver Antman besteed was. Even later kon Jakob Breum een kansrijke situatie ook niet verzilveren. Vlak voor rust scoorde Feyenoord wél. Quinten Timber liet zijn kwaliteiten zien en schoot fantastisch de 0-3 binnen.

Go Ahead Eagles begon niet slecht aan de tweede helft. Het probeerde hoge druk te geven bij Feyenoord, maar slaagde er niet in om daar grote kansen uit te halen. Een schot van Evert Linthorst was het enige wapenfeit het eerste kwartier, maar Wellenreuther keerde. Een minuut later scoorde Feyenoord wel. Een werkelijk schitterende aanval had spits Ayase Ueda als eindstation: 0-4. Een wat tamme tweede helft volgde. Feyenoord had het balbezit, maar creëerde weinig kansen. Toch scoorde Julián Carranza de 0-5. Dat leek in eerste instantie in buitenspelpositie te gebeuren, maar de VAR bepaalde anders. De eretreffer werd nog wel gemaakt door Go Ahead Eagles. Oliver Edvardsen werd diep gestuurd en faalde niet oog in oog met Timon Wellenreuther. 1-5 was ook de eindstand, en zo komt er een einde aan een goede reeks van Go Ahead Eagles.