Kerstmarkt Lebuinus save the date

Kerstmarkt Lebuinus save the date

DEVENTER – De kerstmarkt in de Lebuinus is al 35 jaar een begrip in Deventer en omstreken. In de sfeervolle uitgelichte en verwarmde Lebuinuskerk en het hart van de stad presenteren ruim 60 stands een zeer divers aanbod aan producten. Daarnaast is er een uitgebreid muzikaal programma en samen met de geur van ambachtelijk gebakken Lebuinuskniepertjes bezorgen we u als bezoeker een unieke kerstbeleving in de Kerststad van Nederland, in Deventer!

De 36ste kerstmarkt belooft weer een betoverende ervaring te worden. Onze markt is de grootste overdekte kerstmarkt in het oosten van Nederland en trekt elk jaar veel bezoekers. De koster heeft weer een prachtige boom gezet in de prachtige, historische kerk en vormt het perfecte decor voor de feestelijke sfeer die deze tijd van het jaar met zich meebrengt.
Met een scala aan kraampjes die handgemaakte artikelen, kunst, en lokale delicatessen aanbieden, is er voor ieder wat wils. Van vintage kerstversieringen tot heerlijk geurend eten, de Kerstmarkt is een waar feest voor alle zintuigen. Of strijk neer op een van onze sfeervolle terrassen voor een Lebuinus glühwein of warme Chocolade.

De weekenddagen van de Kerstmarkt vallen traditiegetrouw samen met het Dickensfestijn, wat de festiviteiten alleen maar extra bijzonder maakt. Het Dickensfestijn transformeert de stad in een levendige scène uit het 19e-eeuwse Londen, compleet met maar liefst 900 acteurs in historische kostuums die verhalen en muziek ten gehore brengen. Samen met het Dickens Festijn creëren we de Kerstmarkt tot een unieke combinatie van kerstmagie en nostalgie, een onmiskenbaar hoogtepunt in Deventer.
Voor iedereen is dit een ideale gelegenheid om samen de feestdagen voor te proeven en te genieten van live muziek en theatrale optredens, en natuurlijk bijzondere cadeaus te scoren voor onder de boom. Mis het niet! Kom genieten van de warmte, de gezelligheid en de magie van de kerstmarkt in de Lebuinuskerk.

De entree voor de kerstmarkt is slechts 4 euro, kinderen tot en met 12 jaar betalen niets en zijn hartelijk welkom om met de kerstman op de foto te gaan. Weet dat u met uw entree “De Lebuinus Deventer” hiermee zo mooi in stand houd!
De openingstijden:
Donderdag 12 december en vrijdag 13 december 12:00-21:00
Zaterdag 14 december 11:00-18:00

Redactie