Lezing Athenaeumbibliotheek: ‘De zusters van Diepenveen en hun boeken’

Lezing Athenaeumbibliotheek: ‘De zusters van Diepenveen en hun boeken’

DEVENTER – Vijfhonderd jaar geleden, op 14 september 1524, voltooide zuster Griet Essinchghes een van de belangrijkste werken van de Moderne Devotie: het Zusterboek van het klooster Diepenveen. Hierin beschreef ze de levens van de stichter en verschillende zusters van het klooster.

Ter ere van het vijfhonderdjarig bestaan van dit bijzondere boek, geeft conservator van de Athenaeumbibliotheek Suzan Folkerts een gratis lezing op donderdag 31 oktober. Deze lezing gaat over het boekenbezit en de productie van manuscripten in het klooster Diepenveen. Wat voor boeken lazen de nonnen, hoe kwamen zij aan hun boeken en welke boeken hebben zij zelf vervaardigd? Schreven zij ook boeken voor anderen? In het tweede deel van de lezing wordt stilgestaan bij de roerige periode aan het eind van de zestiende eeuw, toen de zusters uit Diepenveen moesten vluchten voor oorlogsgeweld.

De lezing op donderdag 31 oktober vindt plaats in de theaterzaal van Bibliotheek Centrum aan de Stromarkt. Het begint om 19.30 uur, met een inloop vanaf 19.15. Gelieve van tevoren te reserveren. Voor meer informatie en reservering, ga naar de agenda op www.bibliotheekdeventer.nl.

Redactie