Meerdere scholen in Deventer dicht vanwege dreiging schietpartij

Meerdere scholen in Deventer dicht vanwege dreiging schietpartij

DEVENTER – De locaties De Marke Noord en Zuid en het Corberic van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer blijven vanmorgen gesloten. Aanleiding is een mail die naar de school De Marke Noord is gestuurd. Daarin werd gedreigd met een schietpartij, zegt een woordvoerder van de school.

“We hebben besloten om de eerste drie lesuren te laten vervallen”, dat was het bericht wat gisteren de ouders en verzorgers ontvingen van leerlingen van De Marke Noord/Zuid, Het Corberic en de leerlingen van Arkelstein die les hebben op De Marke Zuid.

Vannacht onderzoek gestart
Dus tot elf uur vanochtend blijven die scholen gesloten. De politie is vannacht gestart met een onderzoek en hebben besloten, in overleg met de gemeente en de schoolleiding, om deze maatrtegel te treffen. Het dreigement dat werd geuit gaat waarschijnlijk om een dodelijke schietpartij, dat zoemt rond op social media. De politie komt later met meer informatie.

Etty Hillesum
De Marke school is onderdeel van het Etty Hillesum Lyceum. Op de Marke volgen leerlingen vmbo basis, kader, mavo en zelfs de havo stromingen. Etty Hillesum heeft vijf scholengroepen in Deventer: Arkelstein, De Boerhaave, Het Stormink, De Marke en het Vlier. De directeur van het Vlier meldt in een mail aan de ouders dat er op het Vlier geen sprake is van een dreigende situatie en de lessen gewoon doorgaan.

Redactie