Onderzoeksrapport over KonnecteD

Onderzoeksrapport over KonnecteD

DEVENTER – De colleges van burgemeester en wethouders van Deventer en Olst-Wijhe hebben een onafhankelijk onderzoeksrapport over KonnecteD aan hun gemeenteraden aangeboden.

De gemeenten hadden om dit onderzoek gevraagd, vanwege oplopende financiële tekorten bij KonnecteD. Deventer en Olst-Wijhe willen weten waardoor dit komt, en vooral welke maatregelen nodig zijn om het tij te keren.

De colleges enerzijds en KonnecteD anderzijds hebben een verschillend beeld van de manier waarop de route naar de toekomst moet worden bewandeld. Met het maken van een keuze breekt ook een andere organisatiefase aan.

Terugtreden

Directeur-bestuurder Jeroen van der Geest van KonnecteD heeft aangekondigd per 1 januari 2025 terug te treden. “De afgelopen jaren heeft Jeroen van der Geest zich een betrokken en bevlogen boegbeeld van het bedrijf getoond, waarbij hij altijd zijn hart liet spreken”, zo laten de colleges aan de gemeenteraden weten.

Van der Geest is tot 1 maart 2025 beschikbaar om te zorgen voor een soepele overdracht. In de eerste helft van volgend jaar zal ook de voltallige Raad van Commissarissen van KonnecteD aftreden, na het vaststellen van de jaarrekening.

Medewerkers geïnformeerd

Eerder vandaag hebben Van der Geest, samen met wethouders van Deventer en Olst-Wijhe de medewerkers van KonnecteD bijgepraat over de ontwikkelingen. Naar verwachting zal van buiten een interim directeur-bestuurder worden aangetrokken die ook de rol van kwartiermaker op zich neemt.

Vervolgonderzoek

Op basis van de aanbevelingen uit het rapport komt er een vervolgonderzoek naar de juiste keuzes voor de toekomst van KonnecteD. Uitgangspunt is en blijft de best passende dienstverlening te garanderen voor de medewerkers van KonnecteD om te kunnen blijven participeren naar vermogen op de arbeidsmarkt.

Bekijk het onderzoeksrapport via de link op deventer.nl.

Redactie