Opening IJsbaan De Scheg zaterdag 12 oktober

Opening IJsbaan De Scheg zaterdag 12 oktober

DEVENTER – Het aftellen is begonnen: op zaterdag 12 oktober opent IJsbaan De Scheg haar deuren. Het belooft een seizoen vol activiteiten en schaatsplezier te worden. 

Net als andere jaren wordt het schaatsseizoen bij De Scheg week afgetrapt met de schaatspromotieweek, die in samenwerking met de Sven Kramer Academy, Jumbo en Unox wordt georganiseerd. Van dinsdag 15 t/m vrijdag 18 oktober trotseren maar liefst 1750 basisscholieren uit Deventer het ijs om kennis te maken met de schaatssport. 

En er staan meer activiteiten gepland. Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober strijden de langebaanschaatsers tegen elkaar tijdens de IJsselcup / Holland Cup 1. Naast de gebruikelijke afstanden, zullen er beide avonden ook drie series massastart worden gereden. De toegang is gratis.

Tijdens de recreatieve uren kan er vrij worden geschaatst op de 400 meterbaan en het middenterrein. Of je nu een snelle tijd wilt neerzetten, wilt oefenen met een schaatsrekje of de mooiste pirouettes wilt maken, iedereen is welkom. Bekijk de openingstijden op www.descheg.nl en houd de social mediakanalen in de gaten voor alle informatie over komende activiteiten.  

Redactie