Saxion organiseert Technology Day in Deventer

Saxion organiseert Technology Day in Deventer

DEVENTER – Op zaterdag 26 oktober organiseert Saxion de Technology Day – Lite Edition in Deventer. Na het succes in Enschede organiseren we dit evenement nu voor het eerst in Deventer. Het evenement is van 11 tot 16 uur gratis te bezoeken voor kinderen, jongeren en hun ouders. Zie en ervaar zelf hoe leuk en verrassend technologie kan zijn! 

Wat is er te doen?

  • LEGO-workshops: bouwen, programmeren en experimenteren
    Kinderen kunnen hun eigen LEGO-robots bouwen en leren hoe ze deze kunnen programmeren om verschillende opdrachten uit te voeren. Door met LEGO-auto’s van een helling te racen, ontdekken ze spelenderwijs hoe zwaartekracht en snelheid werken. Deze activiteiten stimuleren hun creativiteit en laten hen kennismaken met de basis van techniek en natuurkunde.
  • Gaming en Virtual Reality met Unlock-XP
    De studievereniging van Creative Media and Game Technologies (CMGT) laat kinderen kennismaken met door studenten ontworpen games. Daarnaast kunnen ze Virtual Reality-ervaringen proberen, zoals het lopen over een virtuele plank of het spelen van een grappig kat-en-muis spel in VR.
  • Proefjes en popcorn
    Tijdens de proefjes maak je kennis met chemie en leer je hoe chemische reacties werken door zelf mee te doen aan kleine experimenten. En natuurlijk is er ook popcorn!

Redactie