Sporters ontwerpen bijzonder shirt voor coaches

Sporters ontwerpen bijzonder shirt voor coaches

DEVENTER – Elke week liggen ze met ‘hun’ onze sporters in het zwembad, staan op de mat of op het veld of trainen op de baan: de coaches en trainers van de sporters van de Olympische Deventer Sportploeg. Voor al deze inspanningen kregen ze dit jaar een heel bijzonder cadeau: een shirt dat is ontworpen door twee van de sporters. Op dit shirt is alles waar de Deventer Sportploeg voor staat terug te vinden.

Sporters Silvia Polstra en Naomi ter Maat hadden het prachtige idee opgevat om de coaches van de Deventer Sportploeg in het zonnetje te zetten. Bij Deventrade hebben ze het speciaal shirt laten ontwerpen aan de hand van allerlei tekeningen en ideeën die ze samen hadden gemaakt en bedacht. ‘We hebben het helemaal samen ontworpen, Naomi en ik. Want we vonden wel dat jullie iets heel bijzonders verdienen!’ legt Silvia uit.

Met dank aan de Deventer Lionsclubs

Vlak voor de Special Olympics in juni hielden drie Deventer Lionclubs een Stepchallenge. Ze stepten van Bathmen naar Deventer om aandacht te vragen voor de Special Olympics. Zij lieten zich sponsoren voor Torch Run, maar ook voor de Deventer Sportploeg. Het geld dat daarmee is opgehaald is (maar liefst € 2500!) is besteed aan dit prachtige cadeau voor de trainers/coaches. Elzo Springer (Lionsclub IJsselvallei): ‘Wat een mooie besteding van ons bedrag. Leuk om vanavond meteen te zien waar het aan besteed is!’

Special Olympics

Afgelopen juni gingen zo’n 40 coaches en werkgroepleden met een grote groep sporters naar de Special Olympics in Tilburg en Breda. Met een prachtig resultaat: met maar liefst 17  gouden, 21 zilveren en 20 bronzen plakken komen de sporters van de Deventer Sportploeg naar huis. Voor alle vierde tot en met achtste plekken is er een mooi vaantje als aandenken aan een bijzondere prestatie. 

Op vrijdag 11 oktober, in de Week van de Toegankelijkheid, is het tijd om alle coaches en trainers in het zonnetje te zetten. Voorzitter Kees van Hoof benadrukt nog eens het belangrijke werk van de coaches: ‘Zonder jullie was er geen Deventer Sportploeg en konden onze bijzondere sporters niet schitteren bij de Special Olympics.’

Gezellige avond

Het cadeau viel zeer in de smaak bij alle coaches en trainers. Ambassadeurs van de Deventer Sportploeg, Maarten Tip en Liesbeth Grijssen gaven acte de présence. Naast Elzo Springer waren ook Roely Oldenhuis en Jorrit de Jong namens de Lionsclubs uit Deventer aanwezig op deze gezellig avond in de kantine van SV Colmschate ’33.

Redactie