Sportprijzen en cheques uitgereikt tijdens Deventer Sportverkiezing

Sportprijzen en cheques uitgereikt tijdens Deventer Sportverkiezing

DEVENTER – De Deventer Schouwburg vormde op dinsdagavond 8 oktober het feestelijke en sportieve decor voor de Deventer Sportverkiezing en de uitreiking van de Rabo ClubSupport cheques. De grote winnaars zijn Emma Oosterwegel en Micha Lammertink.

NOS-presentator Maarten Tip overhandigde samen met Marco Dirksen (directeur Rabobank Salland), wethouder Rob de Geest, Chaimae Fardis en Niels Vink (ambassadeurs Rabo ClubSupport), de sportprijzen in vijf categorieën en de cheques aan de sportverenigingen.

De prijs voor Sportinitiatief 2023 is uitgereikt aan het Vrouwenlopen van AV Daventria 1906. Dit sport- en beweegprogramma is gericht op vrouwen die het prettig vinden om samen te sporten. De training wordt gegeven onder begeleiding van een arts en een diëtiste. De groep is inmiddels een vaste waarde op de atletiekbaan. Dit initiatief vierde in april 2024 haar 10-jarig jubileum!

In de categorie Sportiefste school 2023 zijn er twee winnaars aangewezen. IBS De Steenuil en Kindcentrum Het Palet hebben een gedeelde eerste prijs ontvangen. Beide scholen zijn zeer actief op het gebied van sport en bewegen. Ze zetten zich in voor beweegwijs, organiseren naschoolse sportactiviteiten, stimuleren leerlingen om te zwemmen en nemen deel aan diverse activiteiten en evenementen. De Steenuil heeft dit jaar een nieuw schoolplein met beweegwijsbelijning aangelegd, dat zorgt voor nog meer beweging op het plein.

Het Damescompetitie team van AV Daventria 1906 ging er met de prijs in de categorie Breedtesportprestatie 2023 vandoor. Dit team promoveerde in 2023 naar de eredivisie NK-teams en behoort in 2024 als enige oostelijke vereniging tot de top 8 van Nederland.

Volleybalspeler Micha Lammertink is uitgeroepen tot Toptalent 2023 en mocht daarom de Leo Halle bokaal in ontvangst nemen. Micha heeft op het EK onder 17 gespeeld en maakte op net 16-jarige leeftijd zijn debuut in de Eredivisie. Sinds 2024 is Micha lid van het Talentteam Papendal. Met trots ontving Micha de bokaal.

De winnaar in de categorie Topsportprestatie 2023 is Emma Oosterwegel. Emma komt uit op de meerkamp en werd 3e tijdens de wereldbeker meerkamp in Ratingen. Bij de wereldkampioenschappen atletiek in Boedapest eindigde ze als 5e op de zevenkamp. In Talence werd Emma 1e op de meerkamp. Door haar prestatie in Talence ontving Emma een rechtstreekste kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs 2024.

In Salland hebben in totaal 442 clubs meegedaan met de Rabo ClubSupport actie. Daarvan zijn 65 sportverenigingen uit de gemeente Deventer uitgenodigd voor de cheque-uitreiking op 8 oktober in de Deventer Schouwburg. In Salland is een totaalbedrag van € 235.000 verdeeld over de deelnemende clubs en verenigingen ter ondersteuning van de gestelde doelen en ambities.

Redactie