Startsein bouw nieuwe vmbo-school De Marke Zuid in Deventer

Startsein bouw nieuwe vmbo-school De Marke Zuid in Deventer

DEVENTER – Na een onrustige week voor het Etty Hillesum Lyceum, waarin scholen werden gesloten vanwege doodsbedreigingen, staat er vrijdag 04 oktober een feestelijk moment gepland. In de middag is het officiële startsein van de bouw van een nieuwe vmbo-school aan De Marke Zuid in Deventer. In de nieuwe school worden de huidige locaties Marke Noord en Marke Zuid samengevoegd.

Het schoolgebouw is toe aan vervangende nieuwbouw. Ook de verouderde sporthal Keizerslanden, ten noorden van schoollocatie De Mark Noord, wordt nieuw gebouwd op locatie De Marke Zuid. Door de nieuwbouw ontstaat er één sportvoorziening, voor zowel de sportvereniging als de vmbo-leerlingen.

Vrij voor woningbouw
De planning is dat de nieuwe school en sporthal uiterlijk in de zomer van 2026 in gebruik worden genomen, een jaar later dan de oorspronkelijke planning. Met de realisatie van het nieuwe schoolgebouw en de nieuwe sporthal, komt de huidige schoollocatie van De Marke Noord vrij voor woningbouw.

Veel aanwezigen en startsein door leerlingen
Het startsein voor de bouw van de school zal plaatsvinden in aanwezigheid van leerlingen, ouders, verzorgers, docenten, directie en bestuur van de school. Ook sportverenigingen, bouwers, ontwerpers en andere genodigden zullen aanwezig zijn. Om 14:00 uur begint het programma in het schoolrestaurant van het Etty Hillesum Lyceum. Rond 14:30 uur wordt het officiële startsein gegeven door leerlingen van de school.

Onrustige week feestelijk afsluiten
“Alle betrokkenen kijken er naar uit om deze week, die voor veel leerlingen en medewerkers van De Marke onrustig begon, op een feestelijke wijze af te sluiten”, geeft de gemeente aan. Hiermee wordt verwezen naar de dreigingen van een dodelijke schietpartij die eerder naar verschillende scholen van het Etty Hillesum Lyceum werden gestuurd. Vier scholen sloten de deuren, maar mochten gisteren weer open. De politie heeft laten weten dat er geen veiligheidsrisico’s zijn.

Redactie