Tentoonstelling in de Schouwburg over Brinkgreverweg en de Welle

Tentoonstelling in de Schouwburg over Brinkgreverweg en de Welle

DEVENTER – Wij – een groep Deventenaren – hebben initiatief genomen om te onderzoeken hoe de Welle en de Brinkgreverweg anders ingericht kunnen worden. Als plek om te zijn in plaats van een weg om zo snel mogelijk doorheen te rijden.

Op dit moment zijn deze straten vooral gericht op doorgaand (auto)verkeer. Vanuit een nieuwsgierigheid of dit niet anders kan zijn wij gaan ontwerpen. Dit doen we met behulp van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

In januari 2024 presenteerden we onze eerste ideeën. Op basis van alle reacties die we kregen hebben we nu voor de Welle en de Brinkgreverweg één voorstel gemaakt. De ontwerpen en bijbehorende uitleg willen we als manifest aanbieden aan de gemeente om hen te inspireren voor mooiere en leefbare straten.

9 November stellen we ons resultaat ten toon in de Schouwburg. Iedereen die onze ideeën ondersteunt vragen wij daar het manifest ‘van stromen naar plekken’ te ondertekenen. Wij hopen zo veel mogelijk Deventenaren ons manifest te laten ondertekenen. Komt u ook?

Redactie