Vrijwilligers gezocht voor TeamUp in Schalkhaar

Vrijwilligers gezocht voor TeamUp in Schalkhaar

SCHALKHAAR – Terwijl de druk op de Nederlandse opvanglocaties toeneemt, groeit ook de behoefte aan psychosociale ondersteuning voor kinderen die gevlucht zijn. TeamUp, een programma van Save the Children en War Child, zoekt dringend enthousiaste vrijwilligers die wekelijks op de opvanglocatie in Schalkhaar spel- en bewegingsactiviteiten willen begeleiden voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar.

Maak een verschil voor gevluchte kinderen

De activiteiten helpen kinderen om te gaan met hun emoties zoals boosheid, angst en verdriet. In een omgeving waar kinderen vaak te maken hebben met onzekerheid en stress, zorgt TeamUp voor een veilige plek waar ze kunnen ontspannen en plezier maken. Hierdoor krijgen zij meer vertrouwen in zichzelf en hun omgeving.

Jantsje Koopman, Teammanager bij TeamUp, vertelt: “Onze vrijwilligers zijn essentieel voor het psychosociale welzijn van deze kinderen. We hebben dringend behoefte aan extra vrijwilligers, vooral in Schalkhaar. Zonder voldoende vrijwilligers kunnen we niet alle kinderen de ondersteuning bieden die ze nodig hebben,”

Onderzoek in 2023 en 2024 door TeamUp in samenwerking met het Institute of Development Studies (IDS) laat zien dat TeamUp een belangrijke bijdrage levert aan het versterken van de sociale verbondenheid en het veiligheidsgevoel bij kinderen. Een 14-jarige jongen uit Irak vertelt: “In TeamUp leerde ik nieuwe vrienden maken en blijf ik vaker buiten mijn kamer.” Een 10-jarige jongen vertelt: “Ik voel me blij in mijn hoofd en hart, zelfs als het regent, omdat ik hier kan spelen.”

Wat bieden wij onze vrijwilligers?

Vrijwilligers bij TeamUp krijgen een uitgebreide training en begeleiding en worden onderdeel van een enthousiast en betrokken team. Het vrijwilligerswerk kost slechts vier uur per week, maar heeft een grote impact op het psychosociale welzijn van de kinderen. Iedere week bezorg je kinderen een glimlach op hun gezicht en geef je hen de kans om weer even kind te zijn.

Maak het verschil en meld je aan

Wil jij je ook inzetten voor gevluchte kinderen in Schalkhaar en hen een veilige plek bieden waar ze kunnen spelen en zich ontwikkelen? Ga naar www.sollicitatieteamup.nl voor meer informatie en om je aan te melden. Samen maken we het verschil!

Redactie