Word de regisseur van jouw herfstvakantie tijdens het Cinekid Festival in MIMIK

Word de regisseur van jouw herfstvakantie tijdens het Cinekid Festival in MIMIK

DEVENTER – Deze herfstvakantie komt het Cinekid Festival weer naar MIMIK! Van zaterdag 26 oktober t/m zondag 3 november kun je volop juniorfilms kijken en weer aan leuke activiteiten meedoen. Cinekid is een landelijk filmfestival voor kinderen van 3 tot 14 jaar dat jaarlijks in de herfstvakantie georganiseerd wordt.

Wat is er te doen in MIMIK?
Altijd al eens in een film willen springen voor een echt green screen? In MIMIK kun je in onze foyer naar Spring in de film van zondag 27 t/m dinsdag 29 oktober. Na een korte uitleg over deze bekende filmtechniek (hoe werkt een green screen en waarvoor kun je het gebruiken?) wordt de techniek getest met een filmfragment en stap je als het ware de film in. Ook kun je het spel SCHiM spelen van zaterdag 26 oktober t/m zaterdag 2 november. Deze avonturengame heeft een relaxte en tegelijkertijd levendige omgeving. Je speelt een schim die gescheiden is van zijn mens. Voor hereniging zal je de schim in de 3D-wereld moeten navigeren door van schaduw naar schaduw te springen. Allebei de activiteiten zijn gratis met vrije inloop.

Ook hebben we tijdens de herfstvakantie weer een pyjamaontbijt! Op woensdag 30 oktober kun je in je mooiste pyjama ontbijten en naar de film. Wij zorgen voor een lekker ontbijt met verse broodjes, sapjes en yoghurt. Daarna kun je lekker uitbuiken in de filmzaal. Het ontbijt start om 8:30 uur. Je kunt kiezen tussen de films De Familie Muis 4+ om 9:10 uur en Victor Vleermuis 6+ om 9:20 uur.

Wat is er te zien in MIMIK?
Naast de activiteiten zijn er ook een heleboel juniorfilms te zien voor jong en oud. Kom kijken naar films zoals Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel 4+ (vergeet niet je eigen knuffel mee te nemen), Linda wil kip! 6+, Sirocco 6+ en nog veel meer. Ook voor de grotere kinderen zijn er films zoals Hein 8+ en Juniors 10+.
Kijk voor tickets en meer informatie op www.mimik.nl/cinekid-2024

Redactie