Zesde Golftoernooi door de Deventer Parken brengt een mooie duit op voor goede doelen

Zesde Golftoernooi door de Deventer Parken brengt een mooie duit op voor goede doelen

DEVENTER – Nogal wat argeloze Deventernaren bleven vrijdag 4 oktober verwonderd kijken naar een niet-alledaags schouwspel. Groepjes van 3 mannen/vrouwen sloegen in verschillende mooie parken in Deventer met alle macht golfballetjes naar een vlag in de verte om daar maar met zo weinig mogelijk slagen te komen. Inmiddels is dit Deventer Parken Golfevent een echte traditie aan het worden, want het is al de zesde keer dat de Lionsclubs Deventer en Deventer Zuid deze wedstrijd organiseren. Het doel is altijd om waardevolle activiteiten in Deventer te ondersteunen. Dit keer waren de goede doelen het in juli officieel geopende Hospice Deventer aan het Laar en daarnaast het Vogeleiland.


De start en de finish van het gebeuren waren bij het Welle-terras, op zich al een mooie plek aan de IJssel. Het heel zonnige weer die dag was een groot pluspunt voor de spelers die toch een fors eind moeten lopen. De 18 groepjes spelers, bestaande uit vertegenwoordigers van sponsoren, moesten een parcours van 18 baantjes afleggen, helemaal geprepareerd in de parken van Deventer en over de IJssel, met de volle medewerking van de gemeente Deventer en Rijkswaterstaat. Als je dat parcours aflegt valt je nog eens extra op hoe mooi Deventer is, met die boeiende afwisseling van groene gazons, majestueuze bomen en speelse kolken. De spectaculaire klap over de IJssel is altijd een spannende apotheose, vooral dit keer omdat de IJssel hoog staat en je dus zeker 15 meter verder moest slaan om op de oever aan de overkant te komen.


Nadat alle groepen binnen waren vond er nog een veiling plaats van mooie spullen, waaronder zelfs een tweedehands auto die door kunstenares Joke ter plaatse beschilderd was. Veilingmeester Meindert Pesman zorgde voor de financiële ‘kers op de taart’ naast de al mooie opbrengst van de inschrijfgelden.

Namens de Lionsclubs kon Arthur Geven aan het eind van de zeer geslaagde dag aan vertegenwoordigers van de uitgekozen goede doelen elk een cheque van 5000 Euro overhandigen. Voorzitter Vlady Kasperaitis en bestuurslid Hannie van Boggelen van het Hospice vertelden dat zij het geld gaan gebruiken voor een noodfonds voor gasten die niet volledig de eigen bijdrage kunnen betalen.
Voorzitter van de stichting Vogeleiland Freekje Vervoord nam de cheque in ontvangst met de mededeling dat het geld bij ging dragen aan het plan om een derde toegangsbrug aan te leggen. De ondersteuning van dat soort goede doelen kan je als organiserende clubs alleen maar voldoening schenken….

Redactie